Schade na de storm: wat te doen?

Nogal hardhandig van je sokken geblazen door de felle windvlagen of moest een stuk van het dak eraan geloven? Wij leggen graag uit welke stappen je moet ondernemen bij eventuele schade door de storm.

Wacht niet te lang en doe zo snel mogelijk aangifte van stormschade – dat kan makkelijk telefonisch of via het contactformulier. Beschrijf ons kort wat er is gebeurd, wat er beschadigd werd, stuur foto’s van de stormschade en de opgevraagde offertes voor de herstellingen door.

Werd de schade veroorzaakt door een derde partij? Geef ons dan meteen ook de naam en het adres van die persoon door.

Een brandverzekering dekt standaard de schade door storm, overstroming, hagel of sneeuw. Of de schade aan je tuin, je auto of goederen die zich buiten bevinden, gedekt zijn, hangt af van de waarborgen die je hebt laten opnemen in je brandverzekering. Een auto is bijvoorbeeld niet standaard mee verzekerd. Is je auto in grote omnium verzekerd? Of nam je in kleine omnium de aanvullende verzekering natuurevenementen? Dan kun je wel bij je autoverzekering terecht.

Is stormschade aan derden gedekt in mijn brandverzekering? Veroorzaakte de boom in jouw tuin schade aan de goederen van je buur? Check dan of dit ook gedekt is in je brandverzekering. Ook dit hangt af van de gekozen waarborgen. Heb je een familiale verzekering? Dan kun je in dit geval hierop een beroep doen. Geef ons bij de aangifte meteen de naam en verzekeraar van je buur mee.

Niet zeker?

Twijfel je of jouw verzekering de stormschade dekt? Neem gerust contact met ons op, wij gaan het graag snel voor je na.